pühapäev, 6. september 2009

Läti - Leedu - Poola

Startisime Häädemeestelt natuke peale kella 23. Ranner roolis kihutasime Läti poole. Peagi ületasime piiri. Siis algasid hoogsad jalgpallilahingud Playstationil ning mõõtu võeti ka rallis. Õlut lahjendati ohtralt ja korra peale seda kui Erkki WCd külastas tekkis tuline vaidlus, sest põrand oli märg. Kes selle märgas? Oma pooletunnise vaidluse käigus jäi hoopis süüdi Ranner. Süü seisnes selles, et äkkilise pidurduse tagajärjel oli keegi WCs kontrolli kaotanud. Aga, kes sel ajal WCs oli, seda keegi ei tea.

Kell 23.20 Lätti jõudes tabas meid ebameeldiv üllatus. Hakkas sadama ja sõita oli natuke raskem. Ainuke boonus oli, et esiklaas, mis oli muutunud putukate surnuaiaks sai sutsuke puhtamaks. Valdis kaardilugeja toolis pidas ilusti järge ja paaritunnise sõidu järel, kell 1.40, jõudsime Leetu.

Leedus sujus kõik kenasti kui va. intsident, kus teeremondi ajal rohelist foorituld oodates otsustas pidune seltskond kehaõõnsusi minna tühjendama. Kõik peale Veiksi jõudsid ilusti enne tule süttimist bussi. Kuna meie järel ootas mittu suurt autot olime sunnitud hetkeks Veiksi hülgama ja oma kolmkümmend meetrit edasi sõitma enne, kui leidsime koha, kus kõrvale tõmmata. Ohutulede sähvimise varjus nägime udust kogu lähenemas. Õnneks oli Veiks meid üles leidnud ja saime õnnelikult sõitu jätkata.

5.08 hommikul jõudsime Poola. Selleks ajaks oli Ranner roolis olnud 8,5 tundi (va jalka vaatamine Häädemeestel) ja läbitud oli 648km. Rooli istus Valdis. Teed, mis Leedus olid sirged kui joonlauad, olid muutunud käänulisteks kui volüümika naise keha. Rekka, rekka otsa ja nelja magavat meest vedav buss ei saanud teha enam harjumuspäraseid kiireid liigutusi. Ranner sai tunniks sõba silmale.

Ühtlaselt kehvad teed ja väsimus hakkasid Valdise silmalaugusi kinni vajutama ja tegime uuesti vahetuse. Kell 8.39 sõitsime Varssavist välja. Läbitud oli selleks ajaks 958km. 9.10 peatuseime teeäärses bensiinijaamas ja tegime algust hommikusöögi valmistamisega ning eilse läbu koristamisega.

Peale hommikusööki istus rooli taha taas Valdis, kuid kaua ta enam vastu ei pidanud. Poole tunni pärast mees väsis ja läks tuttu ära, roolis taas väsimatu 4Ranner. Mehed, kes plaanipäraselt peaksid sanga minema poola-saksa piiril magavad hetkel, kui piirini on jäänud veel 250km. Jussi ja Veiksi tandem peaks meid vedama teoreetiliselt läbi saksa ja belgia, ideaalis isegi Pariisini välja. Sealt edasi peavad sõiduvalmis olema Jano-Erkki duo.

Plaanidest

Mainisin paar posti tagasi, et reisi marsuut on muutunud. Hetkel on plaan selline, et nopime homme(esmaspäeval) Pariisi, kust liigume edasi edela suunas kuni vastu tuleb Prantsusmaa atlandi ookeani rannik. Mööda Biscay lahe rannikut liigume allapoole, kuni Hispaaniasse sisenemiseni, siis võtame kursi Madriidi, kus veedame teisipäeva õhtu. Sealt alates läheb kõik edasi juba jälle plaanipäraselt. Tänu sellele väiksele lükkele võidame ehk ühe lisa surfi või lihtsalt lebopäeva päikeserannikul.

Kuna meie google maps streigib lisame sõidetud tee lingi:
http://gpsed.com/track/5317325228816060344

3 kommentaari:

  1. Heheee vaadake ette siis oma wc käikudega bussis :D

    VastaKustuta
  2. Roadtripid ruulivad! Väga bro, et saab teil pidevalt silma peal hoida:)
    Soovitus: Kuna te kohtute pidevalt erinevate õllesortidega, soovitan teil teha õlletest. Igaüks hindab 10 palli süsteemis. Paar aastat tagasi saime 30 erinevat õllemarki kokku!
    Võite ka mahlatesti teha:), kui te õlut ei joo!

    VastaKustuta